Onze missie
Een nieuw begin:

De Supportersfederatie Kustboys is door KV Oostende erkend als officiële spreekbuis voor haar supporters. Op regelmatige tijdstippen zit het bestuur van de supportersfederatie aan tafel met KV Oostende.

Dit is wat momenteel de officiële missie en visie is van de supportersfederatie. In het verleden heeft de federatie zich vooral toegelegd op het verbinden van supporters via supporterslokalen. De busverplaatsingen hadden in deze werking grote aandacht.

Stilstaan is achteruit gaan. We merken dat de Challenger Pro League een nieuwe uitdaging vormt voor de club, supporters en de supportersfederatie. Onze supporters verdienen daarom een betere omkadering en beleving, zowel in de Diaz Arena als op verplaatsing.

Wat willen we als federatie bereiken?

Als eerste willen we blijven doen waar we goed in zijn: ondersteunen van verplaatsingen. Support op verplaatsing is en blijft belangrijk om onze ploeg over de streep te trekken! Hiervoor zal de federatie via de website de mogelijkheden bieden aan lokalen en particulieren om bussen in te leggen naar matchen op verplaatsing. De federatie wil instaan voor de communicatie tussen busverantwoordelijken, KVO en de veiligheidsdiensten. Ook het delen van praktische kennis en contacten zijn hierbij een belangrijke troef.

Als tweede wil de federatie supporterslokalen blijven ondersteunen. We willen nieuwe lokalen bijstaan in hun ontwikkeling tot duurzaam aanspreekpunt voor supporters in hun regio. Het uitbouwen van meer lokalen blijft een punt waar de federatie wil op inzetten. Hoe meer lokalen, hoe meer dat we de supporters kunnen betrekken bij onze ploeg, bij KV Oostende.

Het uitbouwen van de lokalen en het ondersteunen van de busverplaatsingen dienen uiteindelijk een groter doel: Het verbeteren van sfeer, veiligheid en beleving in het stadion en op verplaatsing. We willen, samen met KV Oostende, de veiligheidsdiensten en de supporters er samen één groot feest van maken!

We willen blijven inzetten op het ondersteunen van sfeeracties in de Diaz Arena. We willen hierin zowel logistiek als financieel het voortouw nemen. Ook blijven we inzetten op randactiviteiten die supporters verbinden. Het organiseren van een receptie, praatcafé, … moeten hiertoe bijdragen. Als twaalfde man, samen achter KV Oostende, dat is wat we willen bereiken. KVO-supporters zijn vrienden! We zorgen ervoor dat dit zowel thuis als op verplaatsing is. Online of op café, in een van de supporterslokalen. We hebben allen een rood-geel-groen hart, die ons Wéreldploegsje naar de overwinning schreeuwt. Daar wil de federatie zich volop voor geven!

We willen onze supporters verenigen in de lokalen en via de federatie als een stem naar KV Oostende toe spreken. Samen staan we sterk, samen kunnen we meer bereiken. De federatie wil graag de verzuchtingen van de supporters kunnen overbrengen naar het bestuur toe. De stem van de supporter is te belangrijk om te negeren. Daarom engageert de federatie zich om deze rol op zich te nemen. Samen kunnen we bouwen aan een betere beleving voor elke supporter. Van de A tot E, van het binnenland tot aan de zee. Want, ‘Tis mor èèn, aan de zèè…