#Uncategorized

3 jaar later en geen enkele belofte nagekomen

woensdag 12 april 2023 - 20:15 | Peter Van Nuffel

Als supportersfederatie hebben wij de overnemers en beleidsmakers lang het voordeel van de twijfel gegeven. Wij wilden de club zoveel mogelijk ondersteunen om zeker geen negatief klimaat te scheppen. Ons vertrouwen is echter te veel beschaamd geweest en het gebrek aan investeringen en het sportieve wanbeleid zorgen er nu voor dat we op de rand van degradatie staan. Een overzicht hieronder.

In mei 2020 verscheen er een artikel in het Nieuwsblad en een YouTube filmpje op het KV Oostende kanaal waarin Paul Conway zijn bedoelingen met KVO uit de doeken deed. Dit leek toen veelbelovend. Enkele quotes beoordelen wij hieronder.

Wij worden de meest interessante investeerders in het Belgische voetbal. Wij hebben nog geen enkele deftige investering gezien die KVO beter heeft gemaakt.

Ons eerste objectief is een budget in evenwicht en de club professionaliseren. Na 3 jaar een budget dat uit evenwicht is ondanks enkele mooie uitgaande transfers. Dit onder andere door louche deals met zusterclub Nancy. Kan je een club professioneel noemen als 2 van de belangrijkste figuren in het beleid hun tijd moeten verdelen over 2 clubs? Waarvan zeker 1 persoon, CEO Gauthier Ganaye, nauwelijks aanwezig is bij beide clubs.

Wij gaan wetenschappelijk voetbal naar Oostende brengen. Het is duidelijk gebleken dat jullie datasysteem niet werkt of je hebt mensen die het analyseren maar niets van voetbal kennen. Het is niet omdat een speler veel high intensity runs doet tijdens een wedstrijd dat hij een goede voetballer is. In het eerste jaar een linksback verkopen en 3 jaar later nog geen deftig alternatief op dezelfde positie. Waarschijnlijk steekt de linksback positie niet in de database.

Ook de eigen jeugdopleiding moet meer voetballers produceren. Hoe fijn is het voor die jongens om te mogen mee trainen met het A -elftal maar steeds moeten vaststellen dat ze geen eerlijke kans krijgen ten overstaan van mislukte transfers. Afgelopen zondag mocht jeugdproduct Berte – die aan de lopende band scoort bij de beloften – nog plaatsnemen in de tribune als negentiende man. ‘Toptransfer’ Durdov mocht wel zijn opwachting maken in de tweede helft.

Met een betere fanbeleving willen we fans die zijn afgehaakt terug lokken en nieuwe fans aantrekken. Het enigste wat jullie bereikt hebben is dat door jullie beleid en attitude er nog meer fans afgehaakt hebben. Die-hard fans die volgend seizoen afhaken als de huidige aandeelhouders en verantwoordelijken op hun plaats blijven.

We willen werken met een kern van 24 à 25 spelers. Dit leek ons ideaal, aangevuld met enkele beloftevolle jeugdproducten. Doch wat zien nadat er een kern is van 40 spelers (inclusief verhuurde spelers) waarvan een hoop mislukte transfers zijn.

Jeugdspelers moeten ook contracten krijgen. Voor zover wij weten kreeg nog geen enkele jeugdspeler die nog niet met de A-kern meetraint een contract. Zelf beloften die wekelijks uitblinken, worden niet vastgelegd.

Wij hebben veel partners in Azië. Wij kunnen die zakenmensen en hun klanten trips naar Oostende aanbieden met matchen en shirts. Sorry, maar nog niet veel aziatische zakenmensen gezien in het ALBERTPARK.

Niet enkel Paul Conway heeft uitspraken gedaan die niet stroken met de acties en waarheid. Ook CEO Gauthier Ganaye deed dit.

Als een goede speler niet in ons systeem past, halen we hem niet. Nochtans werden veel spelers gehaald die duidelijk niet passen in het pressingsysteem.

Als we tien spelers halen, moeten negen goed zijn. Deze quote hoeft zelfs geen commentaar. Het was eerder 1 op 10 goed.

We zijn dit seizoen beter dan vorig seizoen. Een uitspraak die vorig jaar gedaan werd. Dit na het vetrek van Bataille, Hjulsager, Vandendriessche, Sakala, Skulason, Theate en Hendry. Naief of blind? Het resultaat kennen we.

Met Thalhammer hebben we meer kans op behoud. We zien allemaal dit resultaat. 7 op 45! Yves behaalde het dubbel aantal punten. Dit met realistischer voetbal in plaats van de naïeve pressing die onhaalbaar is met deze kern. Bovendien was hij graag gezien door fans en sponsors. De trainerswissel, een cruciale fout

Op transfervlak werden D’arpino, Hendry, Sakamoto en Theate (een gelukstreffer en was zich zelf komen aanbieden) een schot in de roos. Daarnaast nog enkele degelijke spelers maar toch vooral veel ‘niet goed genoeg spelers’. Een pover resultaat op drie jaar tijd. Tel daarbij nog de non-communicatie (OK, toegegeven, we mochten een paar keer op de koffie komen), de veelvuldige afwezigheid, geen connectie met de jeugd, stad, sponsors,…..

We kunnen zo nog wel even doorgaan, maar we kunnen spijtig genoeg niets vinden waar jullie ook maar enkele puntjes mee zouden scoren. Ik zou als investeerder toch even serieus nadenken als je weet dat één van je belangrijkste beleidsmensen er in slaagt om 2 clubs op enkele jaren tijd sportief de dieperik in te werken en daar financieel zwaar voor beloond wordt. Wel dan ben je een slechte investeerder in het voetbal.

Paul Conway en PMG trek jullie conclusie en laat KVO over aan serieuze investeerders die wel emotie voelen met wat voetbal is en begrip hebben naar wat KVO betekent voor haar supporters.

Of zoals ze in Oostende zeggen:”PAK JE ZAK”