#Uncategorized

de busverplaatsingen

donderdag 7 juli 2022 - 20:57 | Peter Van Nuffel

De kogel is door de kerk. Na veel rekenen en alles in tabelletjes zetten en vergelijken, zijn we binnen de supportersfederatie en haar lokalen tot een besluit gekomen. Dit besluit zullen we hier onder even toelichten.

De verplaatsingen vorig seizoen aan 12€ voor de leden en 17€ voor de niet leden, gaf ons toen al bijna geen marge meer en soms konden we enkel uit de kosten komen door jullie vrijgevigheid bij de tombola op de bus en jullie consumpties tijdens de busrit. We kunnen hier alleen maar stellen dat de lokalen en de federatie vorig jaar een serieuze inspanning hebben geleverd.

Toen we in de aanloop naar het nieuwe seizoen polsten bij onze bus-partners verschoten we toch wel een beetje. Dat de dieselprijzen gestegen zijn en zoals overal ook de loonkost, wisten we dat een prijsverhoging er zat aan te komen. Maar we hadden, eerlijk gezegd, niet op 25% en meer gerekend. Verschillende scenario’s werden vergeleken: de ritten opdelen in zone’s, een vaste jaarprijs, de gewone ritprijs noem maar op. Uiteindelijk was in het geheel de conclusie dat we niet anders kunnen dan onze verplaatsingsprijs ook met 25% naar boven te trekken. Daarbij komt nog dat door een CAO in de bussector vanaf 01/01/2023 er een bonus van 100€ bovenop komt bij zondag ritten. Laat ons dus hopen dat we niet teveel zondagse verplaatsingen hebben.

Dit wil dus zeggen dat een verplaatsing voor leden nu 12€+25%= 15€ voor de leden de niet leden betalen zoals in het verleden 5€ meer. Wij kunnen u garanderen dat dit ons nog steeds heel weinig speelruimte geeft.

We zullen wel vanuit de federatie en haar lokalen trachten, op regelmatige tijdstippen, proberen promo-acties op te zetten die deze busverplaatsingen toch interessant maken.

Als federatie rekenen we hiervoor op jullie begrip en hopen jullie toch talrijk te mogen begroeten op onze busverplaatsingen. Ik wil ook de respectievelijke lokalen en hun vrijwilligers bedanken om er steeds voor te zorgen dat deze bustrips altijd een plezier zijn.