#Algemeen

1 jaar later

vrijdag 21 mei 2021 - 18:00 | Fabian Tack

Op 1 mei 2020 konden we schrijven dat er eindelijk licht aan het einde van de tunnel scheen. We zijn nu iets meer dan een jaar verder en graag geven we jullie eens onze visie weer over dit eerste jaar onder de vleugels van Paul Conway’s PMG.

Laten we beginnen met het sportieve. zowat iedereen had zijn twijfels over het beruchte data-system waarmee PMG zijn spelers gaat zoeken. Vooral als we dan even gingen rond snuisteren bij de andere ploegen die in de PMG-groep hun portefeuille zaten, zagen we niet echt grote successen. Enkel Nice kon een succes story genoemd worden. Ook onze Belgische top analisten Emoji, zagen er niet veel goeds in en beschreven ons als de degradatiekandidaat bij uitstek. Al snel bleek dat er toch veel muziek in ons wèreldploegsje zat en begonnen we gestaag aan de opmars. Ja zelfs die analisten moesten op een bepaald moment beginnen toegeven dat we onder onze toptrainer Alexander Blessin met momenten mooi en attractief voetbal speelden. Zelfs bepaalde andere trainers staken het niet onder stoelen of banken dat ze met knikkende knieën afzakte naar het zeetje. Als supporter beleefde we, weliswaar meer van thuis dan in onze Diaz Arena, hoogdagen. Hoe spijtig was het dat we net naast play off 1 pakten. Maar niet geklaagd, als we verder spelen zoals we tegen Standard speelden, dan mogen we misschien wel terug dromen van …… We kunnen dus stellen dat we op sportief gebied nu al een fantastisch jaar achter de rug hebben. Daarvoor kunnen we alleen maar de voltallige technische staf en spelersgroep danken.

Wat het extra sportieve betreft hebben we als federatie soms kunnen ondervinden dat er in de nieuwe structuur, vooral in het begin, wat kinderziektes zaten. Iedereen was blijkbaar een beetje zijn weg aan het zoeken. Soms met begrip, maar soms ook met een beetje onbegrip, zagen we zaken veranderen. Personeel verdween, maar steeds als we het vroegen kregen we als federatie duiding bij onze vragen hieromtrent. Dit gaf ons al zeer snel terug een goed gevoel en wisten we dat onze visserssloep in goede handen was en dat we sterk genoeg stonden om eventuele stormen te overleven. Het was en is duidelijk te voelen dat de huidige beleidsploeg met al zijn medewerkers zich in alle bochten wringen en zich ook voor 200% inzetten om ons, de supporters, in deze speciale tijden, toch steeds het gevoel te geven dat we nauw betrokken blijven bij onze ploeg en daar mogen we trots en dankbaar voor zijn.

Hoe zien wij als federatie de toekomst tegemoet?

We zullen ons sowieso moeten neerleggen bij de manier van sportief beleid voeren en dan moet ik spijtig genoeg een quote aanhalen uit de fantastische reeks “Kustboys” waarin Paul Conway duidelijk zegt dat er voor hem in voetbal geen plaats is voor emoties. Als supporter komt dit niet leuk over om de dood eenvoudige reden dat als supporter voetbal net 100%pure emoties zijn en dit zowel naar spelers als naar club en beleving toe. Dus gaan we waarschijnlijk spelers zien vertrekken die wij liever niet zien vertrekken. Laat ons enkel hopen dat het gezegde ” ’t is een echte Ostenboy” op deze manier niet verloren gaat.

Natuurlijk hopen we ook dat we als supporter volgend seizoen terug live kunnen gaan genieten van het voetbal. Laat ons in eerste instantie al hopen dat we vanaf het begin van het seizoen al de thuiswedstrijden kunnen meenemen en wie weet na verloop van tijd we ook terug onze verplaatsingen kunnen en mogen maken. Als federatie zullen we er alles aan doen om dit dan mee in goede banen te leiden.

We kijken ook al, met het volste vertrouwen, uit naar de initiatieven van KVO om het jubileum jaar, een onvergetelijk jaar te maken. Als supportersfederatie zullen wij het ook niet nalaten om hier ook zelf de nodige initiatieven in te nemen en de club bij te staan, waar nodig in dit jaar. Alvast waarderen we het nu al enorm dat het kustboys-logo zeer mooi en subtiel op het nieuwe shirt te zien is.

Als laatste willen we nog benadrukken dat we ons blijven engageren om er voor te zorgen dat de supportersbeleving voor ons op nummer één blijft staan en dit voor alle supporters. Laten we er samen voor zorgen dat #proudtobeakustboy een echt begrip mag worden en dat we dit trots zullen verkondigen.